Хармония и баланс - цветът на 2022 г

В живота се стремим към хармония и баланс. Това се отнася както за нашите ценности, семейство, работа и хранене, така и за архитектурата и интериорния дизайн. Именно към това се отнася ZANZIBAR 6, цветът на 2022 г. от палитрата "Хармония и баланс".

Идеята за устойчивост в архитектурата е неразделна част от устойчивото строителство. Основните им цели са да отговарят на социалните потребности, да поддържат конкурентоспособността на пазара и да оказват положително въздействие върху околната среда. Идеалите на Harmonious & Balanced са част и от цветовата палитра на Ceresit, от която е избран цветът 2022.

Цветът на 2022 г. под лупа

ZANZIBAR 6 е универсален, неутрален цвят, който може да се използва почти навсякъде и по всяко време. Той подхожда на всеки архитектурен стил и може успешно да се комбинира с повечето други цветове от палитрата Ceresit. Той ще послужи като перфектен фон или ще допълни всички строителни материали, предназначени за фасади, като тухла, дърво или ламарина. И това е само началото на неговите предимства!

Стилни комбинации

ZANZIBAR 6 е непреходен цвят, който подхожда на практика на всички стилове. Той ще подхожда както на съвременна, модерна, минималистична архитектура, така и на по-класически, традиционни сгради. Той е отличен избор както за новопроектирани сгради, така и за освежаване на фасадите на стари сгради. Той се вписва добре и в уредби, които са близки до природата, екологични, като например скандинавския стил. Цветът 2022 е ярък и деликатен, поради което се съчетава с почти всички останали цветове от палитрата "Хармонично и балансирано". Той може да се използва като фон за смели, силни и контрастни цветове, като например ASTURIA 5, или да се подчертае от по-дълбоки, по-тъмни или по-наситени нюанси, като например COLORADO 6.

От техническа гледна точка

Цветът 2022 има добри технически свойства. Стойността на светлоотразяването (LRV) на HBW, която показва какъв процент от слънчевите лъчи се отразява от визуализираната повърхност, достига 75% за ZANZIBAR 6.

Не по-малко важен показател е TSR, който показва отразяването на общата слънчева енергия, т.е. количеството слънчева радиация (отнася се за светлинните вълни както в ултравиолетовия, така и във видимия и инфрачервения диапазон). В този случай той също е висок - 72 %. Струва си да се помни, че за да се осигури дълготрайна издръжливост на фасадата и да се предотврати прекомерното нагряване на повърхността, се препоръчва използването на мазилки и бои с HBW≥20 и TSR ≥ 20. Искате ли да научите повече, прочетете за BOOST Colour.

Открийте подходящите цветове.

READ ALSO
1/1

По-малко е повече - минимализъм в архитектурата

Разкошът и богатата орнаментика не винаги се съчетават добре с интериора. Но минимализмът в архитектурата е вечен и винаги на мода. Убедете се сами, че понякога по-малкото е повече.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ