Всички нюанси на бялото

Бялото е най-често срещаният цвят на фасадата в съвременните сгради. Това не е изненадващо, тъй като той е неутрален цвят, символизиращ перфектния баланс между противоположностите и внасящ усещане за ред и хармония в пространството.

Бялото отразява най-много слънчева светлина от всички цветове. Това понижава температурата в сградите и градовете, поради което в топлите страни има толкова много сгради в този цвят. Ceresit предлага 6 нюанса на бялото в своята гама Colours of Nature. Ето няколко съвета за това как да ги използвате върху фасадите.

Бели нюанси за фасади

Използването на бял цвят във външната част на сградата оптически увеличава нейната маса, което го прави идеален за малки сгради. Освен това той е вечен цвят и никога няма да излезе от мода. Ако планирате да боядисате сградата в два цвята, по-добре е да изберете по-тъмен нюанс на приземния етаж и бял на горния, отколкото обратното. Това ще я направи да изглежда по-голяма и по-светла. Светлият цвят ще бъде много добро решение и за сгради с ясна, сложна и разработена форма. Използването на крещящи цветове би допринесло за впечатлението за хаос и безпорядък, докато бялото ще подчертае предимно солидното. Нюансите на бялото са идеални за сгради в естествена среда, тъй като добре подчертават зеленината и не се конкурират с нея.